Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[Download] "Temelji obveznostnega prava" by Rado Bohinc, Borut Bratina & Hilda Marija Pivka * eBook PDF Kindle ePub Free

Temelji obveznostnega prava

📘 Read Now     ðŸ“Ĩ Download


eBook details

  • Title: Temelji obveznostnega prava
  • Author : Rado Bohinc, Borut Bratina & Hilda Marija Pivka
  • Release Date : January 15, 2014
  • Genre: Social Science,Books,Nonfiction,
  • Pages : * pages
  • Size : 1424 KB

Description

Knjiga je razdeljena na več zaokroÅūenih podpoglavij, ki se medsebojno prepletajo in sestavljajo celoto. Uvodni del je namenjen obravnavi temeljnih pravnih pojmov in se začne z odgovorom na vpraÅĄanji, kaj pravo sploh je in od kod izvira. Pri tem je treba opredeliti pojem in vsebino posamezne pravne norme ter njen izvor, to je vire prava. Pojasnjen in prikazan je nastanek pravnega razmerja in opredeljeni so subjekti pravnega razmerja, ki so nosilci pravic in obveznosti v pravnem razmerju. Opredeljeno je, kje in kako se doseÅūe pravno varstvo pravic. V nadaljevanju avtorji prikaÅūejo osnove obveznostnega prava, pri čemer opredelijo pojem obveznosti, temelje za nastanek obveznosti, utrditev obveznosti, spremembe obveznih razmerij in ne nazadnje načine prenehanja razmerij. Sledi prikaz in pregled najpomembnejÅĄih gospodarskih pogodb. NajpomembnejÅĄi vrednostni papirji so obravnavani v posebnem poglavju.

 

Knjiga je namenjena ÅĄtudentom FDV in EPF ter drugim, ki se pri svojem delu srečujejo s problematiko gospodarskih druÅūb in njihovega poslovanja. Avtorji Åūelijo pravno problematiko pribliÅūati predvsem tistim, ki nimajo pravne predizobrazbe, se pa dnevno v praksi srečujejo z njo. Pri metodoloÅĄkem pristopu k problematiki gospodarskega prava so avtorji upoÅĄtevali interdisciplinarnost problematike delovanja in poslovanja gospodarskih druÅūb in so posamezne pravne pojme obravnavali tako, da so poskuÅĄali poiskati odgovor na vpraÅĄanje, zakaj pravo posamezna vpraÅĄanja ureja na točno določen način. Pri tem so seveda upoÅĄtevali dispozitivnost pravne ureditve, ki subjektom gospodarskega prava omogoča veliko avtonomijo.


Ebook Free Online "Temelji obveznostnega prava" PDF ePub Kindle